BMW Vision Neue Klasse: terug naar eenvoud

7mnd geleden | Laurent Zilli

Dit is een van de belangrijkste spelers op het Autosalon van München: met één enkele conceptwagen onthult BMW zijn nabije toekomst. En we kunnen niet anders dan verrukt zijn over wat die inhoudt.

Oké, smaken verschillen, maar de Vision Neue Klasse zal voor sommigen uitstekend nieuws zijn, omdat het het einde inluidt van BMW's huidige esthetische tijdperk en het onbegrijpelijke bod over bod wat betreft de grootte van de traditionele ‘nieren’. Voorbij is het opzichtige design; de Neue Klasse van 2023 is een moderne herinterpretatie van het woord dat de editie van 1962 samenvatte en waaruit generaties iconische BMW's zijn voortgekomen. Dat woord is "eenvoud". Strak, overzichtelijk design, compactheid (het concept is min of meer even groot als de huidige 3 Serie), dynamische proporties, grote zijruiten, een futuristische visie op nieren en dubbele koplampen... BMW slaat de spijker op zijn kop en heeft een manier gevonden om zich te verzoenen met zijn teleurgestelde bewonderaars.

Zes modellen

Dit concept is een duidelijke indicatie van het uiterlijk van BMW's toekomstige modellen. Het is zeer waarschijnlijk dat hij zonder grote veranderingen al in 2025 in productie gaat. De fabrikant heeft ook al bevestigd dat het tussen 2025 en 2027 zes modellen van deze nieuwe generatie BMW's zal lanceren, allemaal gebaseerd op hetzelfde binnenshuis ontwikkelde elektrische platform. Het enige wat we op dit moment daarover weten, is dat er nieuwe cilindervormige accu's in zullen worden geplaatst met een energiedichtheid die 20% hoger is dan die van de huidige accu's. Dit kan betekenen dat je ofwel betere prestaties krijgt voor hetzelfde gewicht, ofwel dezelfde prestaties voor minder gewicht, en dus meer plezier achter het stuur. En is dat niet wat we verwachten van een BMW die deze naam waardig is? We kunnen niet wachten om de komende maanden meer te weten te komen...

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in