Deze BMW supercar zal niet worden geproduceerd

2mnd geleden

De BMW i16 was aangewezen als de opvolger van de extravagante i8. Maar als gevolg van de gezondheidscrisis heeft "Béhème" het project van deze plug-in hybride supercar opgegeven.

Domagoj Dukec, de design directeur bij BMW, heeft onlangs intrigerende beelden van een verlaten project van het Beierse merk op zijn sociale netwerken gepost: een plug-in hybride supercar genaamd i16! Deze supercar zou bedacht zijn als de opvolger van de beroemde i8, en zou daarmee de innovatieve geest van haar voorganger voortzetten. Gebaseerd op de Vision M Next die in 2019 werd gepresenteerd, zou het een productieversie zijn geweest van dit futuristische concept, dat op zijn beurt geïnspireerd was door de legendarische M1. Deze supercar zou de architectuur van de i8 hebben gedeeld en zou zijn uitgerust met een soortgelijke plug-in hybride aandrijving, met een gecombineerd vermogen van ongeveer 600 pk dankzij een 4-cilinder motor en twee elektrische motoren.

Een virus en een SUV in plaats daarvan

Helaas heeft de Covid-19 crisis BMW gedwongen om het i16 project op te geven ten gunste van andere prioriteiten, waaronder de ontwikkeling van de SUV XM. Een segment dat nog steeds erg populair is, terwijl de i8 een moeilijkere start had, misschien vanwege een te avant-gardistisch imago. Een beslissing die logisch lijkt na de gecompliceerde periode door het Coronavirus. Echter, liefhebbers betreuren deze beslissing al, dromend van de dag dat deze super-sportwagen toch op de wegen zal verschijnen.

Sacha Benazzi

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in