Ook Matchbox gaat voluit voor het milieu

3j geleden | Nicolas Morlet

De groene verschuiving heeft in de auto-industrie klein en groot in zijn greep. Ook Matchbox, een van de wereldleiders in de verkoop van miniatuurauto's. Tegen 2030 wil het merk al zijn speelgoed en verpakkingen uit 100% gerecycleerde materialen produceren...

... Het eerste model is net onthuld, en het is behoorlijk iconisch.

 

"Door het promoten van groene technologieën en gedrag, alsook een ecologische benadering van de manier waarop we ons speelgoed maken, begeleiden we kinderen naar een duurzamere toekomst", aldus de fabrikant. Matchbox streeft ernaar "100% gerecycleerde, recycleerbare of op biologische basis gebaseerde materialen te gebruiken voor al zijn speelgoed en verpakkingen tegen 2030."

 

 

Koolstofneutraal

Het model dat voor Matchbox dit nieuwe tijdperk inluidt, is niet toevallig gekozen: het is de Tesla Roadster, een auto van het Amerikaanse mascottemerk van de elektrische mobiliteit.

Het miniatuurtje, vanaf volgend jaar te koop, is gemaakt van 99% gerecycleerde materialen; alleen de assen zijn nog van primair roestvrij staal. De verpakking is gemaakt van karton en houtvezels uit FSC-gelabelde bossen. Het Britse bedrijf verklaart ook dat het hele productieproces gecertificeerd koolstofneutraal is.

 

 

Ook laadstations

Matchbox zegt dat het in de komende maanden zijn assortiment, met inbegrip van zijn servicestations, zal herontwerpen en o.a. oplaadfaciliteiten voor elektrische auto's zal opnemen. Een logische manier om de evolutie van de auto-industrie te volgen. Want 100% elektrische modellen - en dus ook miniaturen – ontwikkelen zich nu in volle vaart.

 

 

Zij die menen dat "kleine auto's" taboe zijn in de speelgoedkist van 2020 worden van antwoord gediend.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in