Waterstof verliest de strijd in Denemarken

7mnd geleden | Laurent Zilli

Het netwerk dat eind dit jaar 19 stations had moeten tellen, zal er uiteindelijk... géén hebben. De reden is een gebrek aan winstgevendheid.

Everfuel, een Deens bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van groene waterstof, heeft zojuist aangekondigd dat het niet alleen afziet van zijn plan om het netwerk van waterstoftankstations in het land uit te breiden, dat eind 2023 19 stations zou hebben, maar dat het ook de drie bestaande stations sluit. De reden hiervoor was dat de stations duidelijk niet winstgevend waren. In feite is het aantal waterstofauto's op de weg (136 in heel Denemarken) veel te laag om ervoor te zorgen dat de stations naar tevredenheid worden gebruikt. Zoveel zelfs dat het in bedrijf houden ervan al heeft geleid tot een verlies van 11 miljoen euro in de eerste helft van 2023. "We kunnen het openbare waterstofnetwerk niet blijven subsidiëren", zei de CEO van Everfuel.

Voor vrachtwagens

In zijn verklaring benadrukt Everfuel echter dat het zijn groene waterstof natuurlijk zal blijven produceren, terwijl het zijn verkooppunten herziet. Contractklanten zullen nog steeds bevoorraad worden en het bedrijf zal doorgaan met de ontwikkeling van 'privé'-stations, met name voor zware vrachtvoertuigen en wagenparken van grote voertuigen. Kortom, de distributie voor privévoertuigen is de wacht aangezegd totdat de technologie als meer volwassen wordt beschouwd en er meer voertuigen op de markt zijn.

Tags: Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in