Leasys - Doel: een toonaangevende speler worden in België

6mnd geleden | Maxime Pasture

Leasys is aanwezig in elf landen van de Europese Unie en komt met grote ambitie naar België. Een voorstelling.

Leasys kwam in 2017 naar België onder de groep FCA (Fiat-Chrysler Automobiles) en was in ons land al bekend bij professionelen. Maar vandaag is Leasys gefuseerd met Free2Move Lease, een merk van PSA (Peugeot-Citroën). Alleen de naam Leasys blijft, vanaf nu een joint venture tussen de groep Stellantis en Crédit Agricole Consumer Finance. Het doel? Een toonaangevende speler worden in leasing op middellange en lange termijn. Om dit te bereiken, wil Leasys innovatieve mobiliteitsoplossingen aanbieden met behulp van geavanceerde digitale tools.

Prioriteit: de beste klantenervaring

Leasys biedt een complete 360°-catalogus van producten en diensten aan voor zowel eindgebruikers als bedrijven (kmo's, zelfstandigen en de publieke sector inbegrepen). Voertuigen met een lage uitstoot en een onbegrensd kilometeraantal, contracten met flexibele termijn, voordelige contracten gefactureerd op basis van het aantal afgelegde kilometers, voertuigen 'as new” of 'take away' (onmiddellijk klaar voor gebruik), bedrijfsvoertuigen en uitrustingen: alle verwachtingen worden ingelost. De digitale tools MyLeasys en ConnectFleet zullen fleet managers helpen. Klanten zullen ook kunnen rekenen op de app Umove, die op smartphones en tablets snel en eenvoudig toegang biedt tot alle producten van Leasys, inclusief zicht op geolokaliseerde laadpunten voor een stressvrij beheer van duurzame en elektrische mobiliteit.

Voor 50 procent eigendom van de Stellantis-groep is Leasys vanzelfsprekend een speler met meerdere merken. Maar naast de automerken die verbonden zijn aan Stellantis, zal Leasys ook werken met andere fabrikanten buiten Stellantis.

Leasys richt zich (aanvankelijk) uitsluitend op professionele klanten en is ervan overtuigd dat langetermijnverhuur een drijvende kracht zal worden achter de overgang naar elektrificatie op de Belgische en Europese markt. Financieringsformules (klassieke leasing, operationele leasing en leasing op lange termijn) lijken immers de beste keuzes om het hoofd te bieden aan de voortdurend veranderende scenario's die gepaard gaan met geëlektrificeerde voertuigen...

Alleen al in België streeft Leasys naar een vloot van 7.500 voertuigen tegen 2026. De Europese doelstelling is 1 miljoen, met een huidige vloot van 828.000 voertuigen.

Tags: Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in