Coyote toont preventieboodschappen en deelt blaastests uit tijdens de Week van de Mobiliteit

7mnd geleden | Nicolas Morlet

De Week van de Mobiliteit begint zoals elk jaar op 16 september. Voor deze gelegenheid herhaalt Coyote zijn verkeersveiligheidscampagne, die dit jaar in het teken staat van rijden onder invloed en het delen van de openbare ruimte met tweewielers.

"100% controle, 0% alcohol tijdens het rijden" of "2 of 4 wielen, we willen allemaal 1 ding: 0 ongelukken", dat zijn de boodschappen die Coyote-gebruikers van 16 tot 30 september te zien zullen krijgen. De campagne wordt gevoerd in samenwerking met het AWSR, het Waalse agentschap voor verkeersveiligheid. Maar de campagne loopt ook in Vlaanderen.

"De Week van de Mobiliteit is een gelegenheid om iedereen eraan te herinneren dat elke weggebruiker, ongeacht zijn vervoermiddel, een rol te spelen heeft in het veilig delen van de weg en het verminderen van het aantal ongevallen, door zich aan de regels te houden en meer aandacht aan anderen te besteden", legt Valérie De Bue, Waals minister voor Verkeersveiligheid, uit.  "Bovendien vinden er de komende dagen een aantal feestelijke evenementen plaats ter gelegenheid van de Fêtes de Wallonie. Om deze goede momenten niet te bederven, denk ik dat het essentieel is om niet te vergeten dat de persoon die zich op de weg begeeft degene is die geen alcohol heeft genuttigd. Op onze wegen speelt alcohol nog steeds een rol bij één op de vier dodelijke ongevallen".

Coyote : gratis blaastest

Tijdens deze periode krijgen klanten die Coyote-verkooppunten bezoeken in Gent, Brussel, Luik en Waver een gratis blaastest.

“We willen automobilisten bewust maken van de gevaren op de weg, en vooral van het verbod op alcoholconsumptie achter het stuur. Onze centrale bekommernis is de verkeersveiligheid verbeteren en dit begint bovenal bij preventie”, legt Vincent Hébert, Managing Director van Coyote Systems Benelux, uit.

Tags: Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in