Oktober, een recordmaand voor spookrijders?

5mnd geleden | Maxime Pasture

Coyote, dat samenwerkt met de Federale Politie, doet verder met het melden van spookrijders. Alleen al het aantal spookrijders in oktober is beangstigend.

Een maand geleden meldde Coyote tien spookrijders die door de gemeenschap waren gemeld sinds januari 2023. Meer recentelijk, alleen al in oktober, waren er zeven meldingen van voertuigen die de verkeerde kant op reden. Hiervan werden er vier bevestigd en er kwamen geen ongelukken van.

Real-time communicatie met de politie

Coyote werkt al jaren samen met de Federale Politie, met name om snel actie te kunnen ondernemen tegen spookrijders. Telkens wanneer Coyote-gebruikers de aanwezigheid van een voertuig melden dat verkeerd rijdt, wordt dit in real time doorgespeeld aan de politie. Het betreffende voertuig kan worden gelokaliseerd en de autoriteiten kunnen zo snel mogelijk actie ondernemen. 

Vincent Hébert, ceo van Coyote: "Deze samenwerking tussen Coyote en de politie, die teruggaat tot 2015, heeft zijn nut meer dan bewezen, aangezien we elk jaar tientallen levens redden. Het spreekt voor zich dat we dit soort initiatieven zullen blijven nemen om onze wegen veiliger te helpen maken".

Tags: Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in