Fiat gaat volledig elektrisch

2j geleden | Nicolas Morlet

De aankondiging viel bijna tussen de regels van een presentatie van een verticaal bosproject, maar ze was er: Fiat wordt vanaf 2030 volledig elektrisch.

 

Net als Ford, Bentley en Jaguar heeft Fiat aangekondigd dat het tegen het einde van dit decennium een volledig elektrische autofabrikant wil zijn. "Wij verkennen het terrein van duurzame mobiliteit voor iedereen: dit is ons grootste project. Tussen 2025 en 2030 zal ons productgamma geleidelijk aan zuiver elektrisch worden". Dat heeft Olivier François, CEO van Fiat, bekendgemaakt.

En hij vervolgde: "Het is onze plicht om zo snel mogelijk elektrische auto's op de markt te brengen die niet meer kosten dan voertuigen met een verbrandingsmotor, afhankelijk van de dalende kosten van hun accu's."

De nieuwe Fiat 500 wordt al uitsluitend aangedreven door een elektrische motor. Maar met 24.900 euro voor een 3,63 meter lange stadsauto zijn we nog ver verwijderd van de "goedkope" elektrische auto. Toekomstige modellen zouden echter moeten profiteren van een onderdelenstrategie met andere PSA-modellen (Opel Corsa-e, Peugeot e-2008). Dat zou zeker een invloed op de prijzen moeten uitoefenen.

 

 

Verticale stadsbossen

In een - bij veel autofabrikanten gebruikelijke - poging om zichzelf een groener-dan-groen imago aan te meten, werd de aankondiging gedaan als onderdeel van een veel groter project. Het gaat om "verticale bossen" voor stadsgebieden, bedoeld om de lucht te zuiveren. Zo zal het dak van Lingotto, de beroemde historische fabriek van Fiat in het hart van Turijn, transformeren in een gigantische hangende tuin.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in