Uitgeklede versie van de Toyota GR86

2j geleden

Toyota stelt een instapversie van zijn coupé voor: met eenvoudige stalen wielen en zonder zij-airbags heeft hij één welbepaald doel voor ogen.

De Toyota GR86 is de jongste kleine achterwielaangedreven coupé van Toyota, vorig jaar voorgesteld. Hij vervangt de Toyota GT86, maar is nog steeds ontworpen in samenwerking met Subaru, dat het equivalent onder de naam BRZ aanbiedt. Deze modellen volgen hetzelfde recept voor rijplezier als voorheen, met een lichte viercilinderboxer die zijn vermogen naar de achterwielen stuurt, goed voor stuurplezier van de bovenste plank. Dat vermogen bedraagt 235 pk.

Toyota verrast nu met de lancering van een uitgeklede versie van de GR86. Die krijgt eenvoudige stalen velgen in plaats van de gebruikelijke aluminium exemplaren. Hij heeft ook geen zij-airbags. Dit alles verlaagt de prijs van de coupé tot slechts 3,3 miljoen yen, of het equivalent van 25.000 euro. Het slechte nieuws is dat het model momenteel alleen in Japan verkrijgbaar is.

Voor circuitgebruik

Deze "Cup Car Basic"-versie is eigenlijk bedoeld voor het Toyota Gazoo Racing GR86/BRZ Cup-kampioenschap. De stalen wielen zullen zeer snel worden vervangen door lichtmetalen wielen met racebanden. De afwezigheid van airbags is te verklaren door hun incompatibiliteit met de rolkooi die in de auto's zal worden gemonteerd. Een extra oliekoeler en een differentieel met verbeterde koeling zijn eveneens gepland, samen met bevestigingspunten voor een veiligheidsharnas. Het kampioenschap, dat dit jaar in Japan van start gaat, bestaat uit vijf races.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in