Nieuwe Ford Transit Custom is er als elektrisch, hybride én diesel

8mnd geleden | Nicolas Morlet

Ford heeft op de Hannover Commercial Vehicle Show de nieuwe Transit Custom onthuld. Europa's bestverkochte bedrijfswagen wil op zijn troon blijven zitten en biedt daarom meer aan dan ooit tevoren, zowel op het gebied van motoren als technologie.

De volledig nieuwe Transit Custom is gebaseerd op een nieuw platform aangepast voor elektrificatie. De bestelwagen biedt de keuze tussen een 224 pk sterke plug-inhybride, die tot 57 kilometer emissievrij kan rijden, en twee 100% elektrische varianten (100 of 160 kW) goed voor een actieradius van 380 kilometer. De krachtigste kan ook worden opgeladen aan een snellader op gelijkstroom van 135 kW, waarmee je 80% van de actieradius in slechts een halfuur terugwint. De meer traditionele gebruikers worden echter niet vergeten met een ruime keuze aan EcoBlue-dieselmotoren met 110, 136, 150 of 170 pk.

Alle versies zijn verkrijgbaar in twee lengtes en twee opbouwhoogtes, met nuttige laadvolumes van 5,8 tot 9 m³. Het laadvermogen varieert naargelang de motor: 1.142 kilo voor de elektrische aandrijving, 1.184 kilo voor de hybrides en tot 1.327 kilo voor de diesels.

De nieuwe Transit Custom wil ook het leven van zijn gebruikers vereenvoudigen met praktische en geconnecteerde oplossingen, zoals het 13 duim groot multimediascherm met 5G-netwerk, een hulpstuk om een laptop aan het stuurwiel te bevestigen en verschillende monitoringsystemen voor wagenparkbeheerders.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in