Mercedes en Apple Music bundelen hun krachten

1j geleden | Frédéric De Backer

De Spatial Audio van Apple Music met Dolby Atmos wordt in een aantal Mercedes-modellen geïnstalleerd voor een uitzonderlijke geluidservaring.

Deze hoogwaardige technologie van Apple Music zal in eerste instantie beschikbaar zijn in de S-Klasse, EQS, EQS SUV, EQE en EQE SUV in combinatie met het infotainmentsysteem MBUX voor in de auto. Concreet zullen deze voertuigen profiteren van een geluidskwaliteit die vergelijkbaar is met die van een hifistudio, en dus beter dan die van een concertzaal.

Mercedes-rijders die al een abonnement op Apple Music hebben, krijgen onmiddellijk toegang tot zorgvuldig samengestelde afspeellijsten voor ruimtelijke audio, zoals "Driving Audio Spatial" en "Hip Hop in Spatial Audio". Bovendien krijgen abonnees toegang tot de volledige catalogus van meer dan 100 miljoen nummers van Apple Music.

Als kers op de taart is er het 4D Burmester-audiosysteem, dat voor het eerst verscheen in de Virgil Abloh limited edition Mercedes-Maybach, en dat nu ook wordt uitgerold naar andere modellen. Het systeem van 1.750 watt heeft 31 luidsprekers, waaronder zes 3D-luidsprekers die geluid van bovenaf uitzenden, vier near-ear luidsprekers die in de voorstoelen zijn geïntegreerd en een 18,5 liter grote subwoofer. Van pompende bassen gesproken...

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in