Hyundai Kona N neemt de leiding in zijn klasse

3j geleden | Nicolas Morlet

Hyundai heeft zojuist de sportieve versie van zijn kleine Kona onthuld. De SUV, die de motor uit de i30N adopteert, kweekt een flinke massa spieren. Wie doet beter?

 

Terwijl we hadden verwacht dat hij zo'n 200 tot 210 pk zou krijgen om zich te positioneren tegenover de Ford Puma ST, legt de nieuwe Hyundai Kona N de lat uiteindelijk veel hoger. Hij leent de motor van de i30N, namelijk een 2,0-liter met turbo, en ontwikkelt 280 pk. Zelfs 290 pk gedurende zo’n 20 seconden in de N Grin Shift-modus. Die verhoogt ook het koppel door de respons van de turbo en de versnellingsbak te optimaliseren.

 

 

Voor extra efficiëntie is een elektronisch sperdifferentieel standaard. Sensaties bij de vleet. Het duurt slechts 5,5 seconden om van 0 naar 100 km/u te spurten en de topsnelheid is begrensd op 240 km/u!
 

 

Qua stijl onderscheidt de sportievere Kona N zich door bredere openingen in de bumper, een gespierdere bodykit en een imposante diffusor met dubbele uitlaatpijp achteraan. Aan boord maken de bekleding met N-logo en het stuurwiel met zijn blauwe peddels - de referentiekleur van de Hyundai N - het verschil.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in