Hyundai Ioniq 5 2024: subtiele update

1mnd geleden | Quentin Pannaud

Hyundai's grote elektrische sedan krijgt een restyling die zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant nogal mager uitvalt maar wel interessant is "onder de motorkap"...

De Hyundai Ioniq 5, die in 2021 op de markt kwam, krijgt al een update, maar de wijzigingen blijven tamelijk subtiel... Aan de buitenkant heb je een vergrootglas nodig om de vorige van de huidige te onderscheiden. De bumpers en spoiler zijn opnieuw ontworpen, waardoor de auto 2 centimeter langer is geworden (4,65 meter). De neus is licht aangepast. Er zijn ook nieuwe velgen en de introductie van een N Line-afwerking. Aan boord is de ergonomie verbeterd met de introductie van fysieke knoppen ter vervanging van bepaalde aanraakgevoelige bedieningselementen en een nieuw ontworpen stuurwiel. Hyundai heeft ook de technologieën en hulpmiddelen aan boord vernieuwd.

Meer rijbereik?  

Uiteindelijk zijn het de technische aspecten die het meest veranderd zijn, met een nieuwe batterij met een capaciteit van 84 kWh, tegenover 77 kWh tot nu toe. De actieradius van deze 'Long Range'-versie zou dus moeten toenemen, maar Hyundai houdt zijn lippen stijf op elkaar over deze info. De 'kleine' 58kWh-batterij lijkt nog steeds op het programma te staan, net als de 170, 225 en 325 pk sterke elektromotoren. De sportieve N-versie krijgt zelfs 650 pk!

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in