De Mercedes EQS ziet er eindelijk uit als een Mercedes

2w geleden | Laurent Zilli

Mercedes heeft niet alleen maar lof gekregen voor het design van zijn elektrische sedans. De update van de fabrikant pakt dus enkele kleine punten aan.

Trouw aan zijn reputatie van technische uitmuntendheid, heeft Mercedes niets aan het toeval overgelaten bij het creëren van zijn eerste 100% elektrische sedans. Dankzij het uitstekende energiebeheer en de aerodynamica van de bovenste plank heeft de EQS een van de beste rijbereiken op de markt. Het uiterlijk van de auto, als een gladde kiezelsteen op wielen, heeft niet iedereen over de streep getrokken en het model kreeg veel kritiek omdat het nogal 'gewoontjes' zou zijn en er vooral niet uitziet als een Mercedes. De fabrikant heeft de boodschap begrepen.

Ster

Voor deze bijgewerkte versie was niet veel nodig om de identiteit van de auto te bevestigen: chromen spijlen in de vals gesloten grille en een echte ster die op de neustip van de motorkap prijkt. Opeens is dit weer een Mercedes. Dit is slechts een eerste stap, want de fabrikant heeft al bevestigd dat de eerst gekozen stijl voor toekomstige generaties zal worden afgeschaft. Op technisch vlak heeft Mercedes gekozen voor een nieuwe 118kWh-batterij (in plaats van 108), waardoor de actieradius met zo'n 82 kilometer toeneemt, wat een WLTP-totaal van 683 tot 822 km oplevert, afhankelijk van de versie. Tot slot is het trekvermogen verhoogd van 750 naar 1.700 kilo.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in