Audi RS 6 Avant GT: eerbetoon ter afscheid

2mnd geleden | Nicolas Morlet

Audi heeft de ultieme versie van zijn RS 6-break onthuld: nogal sobertjes GT gedoopt, is hij een eerbetoon aan de fabelachtige 90 GTO-racewagen van het merk met de vier ringen die eind jaren 80 een klein stukje sportgeschiedenis schreef.

Fans van autosport zullen zich de Audi S1 herinneren. Deze auto, gebaseerd op de Audi 90, deed mee aan het Noord-Amerikaanse prototypekampioenschap IMSA. Hij kon geen aanspraak maken op de titel omdat het merk besloot hem niet in te schrijven in elk van de 20 rondes, maar hij won er wel 7 in handen van Hans-Joachim Stuck.

Duidelijk een nazaat

De auto is beroemd gebleven om zijn bijzonder gedetailleerde styling, met in de carrosserie ingebouwde vleugels, een grote spoiler aan de achterkant en witte wielen die passen bij de carrosseriekleur, opgekalefaterd met grijze en rode stickers, de kleuren van Audi Sport. De RS6 GT Avant beschikt ook over al deze elementen. Deze gelimiteerde oplage van 660 auto's, met een prijs van 232.925 (!) euro bij ons, zal ook verkrijgbaar zijn in zwart en Nardogrijs.

Lichter

Deze ultieme RS 6 krijgt ook een aantal bescheiden mechanische verfijningen, met name om een paar kilo af te schudden. Zo zijn een aantal elementen, waaronder de motorkap en de voorspatborden, gemaakt van koolstofvezel, waardoor de auto in zijn geheel 15 kilo lichter weegt dan een RS6 Performance af fabriek. De motor daarentegen blijft detzelfde: een grote 4 liter-V8 met supercharger die 630 pk levert. De prestaties zijn ook verbeterd, met een 0-100km/u-tijd die slechts een tiende sneller is (3,3s) en een topsnelheid van 305 km/u in plaats van 280 km/u.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in