Skoda Fabia RS Rally2: voor de sport!

1j geleden

Skoda Motorsport presenteert de opvolger van de Fabia Rally2 evo. Het nieuwe rallymodel van Mladá Boleslav is gebaseerd op de Fabia van de vierde generatie en neemt de plaats in van het Rally2-voertuig.

De nieuwe Fabia RS Rally2 heeft zijn capaciteiten bewezen in een reeks veeleisende tests op asfalt, grind en ijs, alsook in een brede waaier van weersomstandigheden. Hij is helemaal uitgerust om in de toekomst overwinningen en titels te claimen in de handen van klantenteams.

De technische kenmerken van de Fabia RS Rally2 zijn onder meer een bredere carrosserie en een langere wielbasis voor een betere gewichtsverdeling, een remsysteem van Motorsport dat kracht en een efficiënte koeling combineert, duurzame ophangingscomponenten bestand tegen extreme omstandigheden en een rolkooi gemaakt van 35,8 meter stalen buizen.

Onder de motorkap ligt een nieuw blok, gebaseerd op de 2.0 TSI uit het EA888-gamma, die ongeveer 289 pk en 430 Nm levert. Deze wordt gecombineerd met een zeer korte sequentiële vijfbak (maximumsnelheid van 200 km/u). Aangezien een middendifferentieel niet is toegestaan, kunnen de voor- en achteras via een hydraulisch bediende koppeling worden ontkoppeld voor makkelijkere manoeuvres.

Het nieuwe model genereert bovendien bijna twee keer zoveel aerodynamische downforce als de oude versie. Tot slot sluit Skoda Motorsports nieuwe kleurenschema Mamba Green aan bij de sportieve RS-modellen, de Octavia RS en de Enyaq Coupé RS iV. En wat als Skoda zou besluiten om een burgerversie van dit rallymodel op de markt te brengen? Soms komen dromen uit, nietwaar?

Tags: Sport Skoda
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in