Retromodel van Toyota gebaseerd op Hilux onder de hamer

1w geleden

Een zeldzame Toyota Classic uit 1996, gebouwd op 100 exemplaren, wordt in mei geveild door Mecum. Schijn bedriegt, want dit model is gebaseerd op een pick-uptruck.

De Toyota Classic, onthuld in 1996 om de 60ste verjaardag van het AA-model te vieren, was een eerbetoon aan het erfgoed van het merk. Deze speciale editie was gebaseerd op het chassis van de onverwoestbare pick-up Hilux en had een carrosserie met vintage accenten. Er werden slechts 100 exemplaren geproduceerd als onderdeel van de conversieserie Toyota Excellent. Elk model viel op door zijn tweekleurige lak, chromen bumpers en witomrande banden. Binnenin werd het retrodesign onderstreept door lederen zetels, een Nardi-stuurwiel en talrijke houten details.

Verkocht?

Bijna dertig jaar na zijn introductie wordt een van deze Toyota Classic-auto's geveild door Mecum. Er is nog geen schatting bekendgemaakt voor dit model, dat iets meer dan 40.000 kilometer op de teller heeft staan. Deze Toyota Classic verkeert zowel vanbinnen als vanbuiten in uitstekende staat en is klaar om nostalgische verzamelaars te verleiden hun hand op te steken bij de verkoop, die op 16 mei plaatsvindt in Indianapolis.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in