Toyota Hilux GR Sport II: Toyota heeft eindelijk een echte sportieve pick-up!

6mnd geleden | Nicolas Morlet

Toyota is al enige tijd bezig de Hilux op te leuken met speciale versies om het solide, serieuze imago van de pick-up wat op te fleuren. Maar met deze tweede GR Sport tilt de fabrikant de zaken naar een heel ander niveau.

Om mee te liften op het brutale succes van de sportieve topversies van de Ford Ranger (Raptor, MS-RT...), biedt Toyota sinds 2021 de uitvoering Invincible aan voor zijn Hilux, vorig jaar aangevuld met een GR Sport-versie. De wens om te verleiden met een assertiever aanbod was er, maar de resultaten waren wat timide. Dus heeft de fabrikant orde op zaken gesteld met een tweede generatie die eindelijk durft!

Met een meer suggestieve voorkant, opnieuw ontworpen en afgeknotte bumpers, een unieke koprolbeugel, talrijke zwarte elementen, opvallende velgen en Toyota-belettering in volle letters, houdt de Hilux GR Sport II geen blad voor de mond als het op presentatie aankomt. De grotere bodemvrijheid suggereert meer terreincapaciteiten, terwijl de bredere voor- en achtersporen voor meer stabiliteit op de weg zorgen. Maar het is jammer dat Toyota het niet nodig vond om een handvol extra pk's toe te voegen aan de 204 pk sterke dieselmotor van 2,8 liter. Deze blijft ongewijzigd ten opzichte van de andere uitrustingsniveaus.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in