VW ID.2 uitgesteld door Euro 7-normen

4mnd geleden | Laurent Zilli

Het nieuws zal milieuactivisten groen van woede maken: de versoepeling van de Euro 7-normen heeft Volkswagen ertoe aangezet de lancering van de elektrische Polo met een jaar uit te stellen.

Na eindeloos uitstel toonde Europa afgelopen najaar eindelijk zijn pragmatisme door een nieuwe Euro 7-norm op te stellen die nieuwe regels vastlegt voor remdeeltjes van auto's en voor de uitstoot van bus- en vrachtwagenmotoren, maar die de uitstoot van automotoren op het al zeer strenge niveau van de Euro 6d-normen houdt. In de praktijk betekent dit dat bepaalde modellen op de markt (de kleinste en meest betaalbare) die door Euro 7 zouden zijn veroordeeld, eindelijk wat langer carrière kunnen maken. Bij uitbreiding betekent dit ook dat het minder dringend is om hun elektrische alternatieven te lanceren.

VW ID.2: niet voor 2026

Daarom heeft Volkswagen, wiens beleid van massale investeringen in elektrische voertuigen het bedrijf in een lastige financiële situatie heeft gebracht, besloten om het wat rustiger aan te doen en zijn kleine ID.2, alias de elektrische Polo, uit te stellen van 2025 tot 2026. En uiteindelijk zou iedereen wel eens baat kunnen hebben bij deze beslissing. Aan de ene kant zorgt de autofabrikant ervoor dat het nog steeds populaire klassieke modellen kan verkopen en dus geld in het laatje brengt. Aan de andere kant geeft het de elektrische technologie ook wat tijd om te evolueren en kan de ID.2 profiteren van de allernieuwste ontwikkelingen. Het model was aanvankelijk beloofd voor minder dan 25.000 euro, maar VW kondigde onlangs aan dat dit streven wellicht te optimistisch is. Nog een jaar om te 'zien wat er komt' kan alleen maar goed zijn, ook voor de consument...

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in