Update Hyundai Sonata: wij willen hem!

2mnd geleden | Laurent Zilli

Hyundai heeft de beelden onthuld van zijn nieuwe Sonata. Een prachtige auto, maar een die helaas nooit de Europese wegen zal zien.

Sluit je ogen en probeer je de laatste Hyundai Sonata te herinneren die je hebt gezien. Komt er niets in je op? Dat is normaal, want het model was nooit een groot succes in Europa. Hij werd in Europa in 2011 vervangen door de i40, terwijl zijn design nooit een van zijn grootste troeven was. Maar met deze update kan de Sonata van de achtste generatie eindelijk zijn stempel drukken en zich nestelen op het netvlies.

Nieuw gezicht

Zoals we vaak hebben gezien in de autogeschiedenis: een goed designidee kan alles veranderen. En naar onze bescheiden mening heeft Hyundai dat zojuist gevonden. Dit nieuwe gezicht, gepolijst als een kiezelsteen, met een lijn van LED's, werd ingehuldigd door de bestelwagen Staria. Een zeer interessant voertuig om te vergelijken met de VW Multivan. Onlangs zagen we dat de nieuwe generatie van de cross-over Kona deze nieuwe look kreeg, en nu is het de beurt aan de sedan Sonata. Niet alleen de voorkant is karaktervol, maar het profiel is opvallend vloeiend en ook de achterkant, met zijn gepixelde koplampen, een andere nieuwe handtekening van het merk, is een succes. Kortom, een zeer fraai vormgegeven sedan, die even goed is als een andere schoonheid in zijn soort, de Peugeot 508. Jammer dat de Sonata geen kans maakt in Europa te landen, want wij vinden hem aantrekkelijker dan de zoveelste SUV.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in