Toyota viert 100sted editie 24 uren van Le Mans met een Prius

10mnd geleden | Laurent Zilli

Je zou denken dat Toyota voor dit eerbetoon een van zijn sportmodellen zou gebruiken, maar de fabrikant koos voor zijn iconische Prius. En weet je wat? Dat valt nog zo slecht niet...

Nog maar een paar uur te gaan voordat de honderdste editie van de 24 uren van Le Mans van start gaat. Een evenement dat verschillende fabrikanten op hun eigen manier zullen eren, bijvoorbeeld met de onthulling van een nieuwe wedstrijdauto of zelfs een nieuwe hypercar voor op de weg. Toyota, vijfvoudig winnaar van het evenement van 2018 tot 2022, heeft ervoor gekozen om iets anders te doen. Gazoo Racing, de sporttak van het merk, heeft een speciale versie van de Prius gemaakt.

En de motor?

Zoals je op de afbeeldingen kunt zien, heeft de Prius (die volgens ons dynamisch en verleidelijk is in zijn nieuwste generatie) een serieuze facelift ondergaan. Aan de voorkant: een grotere voorschort, een honingraatgrille, deflectoren op de bumper en zelfs een motorkap van carbon. Aan de achterkant: een vaste spoiler, een diffusor en bumperverlengstukken geïnspireerd op de enduranceraces, plus bredere sporen, sportwielen met Michelin Pilot Sport 4S-rubber en natuurlijk de racedecoratie op de carrosserie. Dat is alles. En hoe zit het met de aandrijflijn? Toyota wil er niets over zeggen, maar laten we niet vergeten dat de nieuwe Prius nu een oplaadbare hybride is en dat hij op 223 paarden kan rekenen. Tot slot moet je weten dat dit misschien geen eenmalige uitspatting is. Er gaan geruchten dat er een GR-versie van de Prius komt.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in