Toyota verbetert bZ4X met sneller opladen en nieuwe functies

3mnd geleden | Nicolas Morlet

Toyota introduceert een reeks updates voor zijn elektrische SUV bZ4X , met de nadruk op efficiënter opladen en een aantal verbeterde comfort- en veiligheidsdetails.

De ingenieurs van Toyota hebben technische aanpassingen aan het batterijverwarmingssysteem doorgevoerd om de oplaadtijd bij koud weer te verkorten, met name bij gebruik van snel opladen met gelijkstroom. Het doel is om de tijd die nodig is voor snelladen (van 10 tot 80%) te verkorten, vooral in koude klimaten en klimaten onder nul, hoewel de fabrikant geen cijfers heeft gegeven.

De vernieuwde bZ4X is uitgerust met een stralingsverwarmer, zodat het interieur sneller opwarmt bij koud weer. Dit is standaarduitrusting op het topmodel, dat ook kan worden uitgerust met een digitale sleutel. Deze is compatibel met Apple en Android Auto en stelt gebruikers in staat om de auto te ontgrendelen en te starten door simpelweg hun smartphone bij zich te dragen.

Toyota heeft ook een systeem geïntegreerd om botsingen tegen de achterzijde te vermijden. Het maakt gebruik van de radars van het dodehoekcontrolesysteem om het risico op zo’n aanrijding te detecteren en automatisch de waarschuwingslichten achteraan te activeren om de volgende bestuurder te waarschuwen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in