Toyota lanceert een tweede waterstofmodel

1j geleden | Laurent Zilli

Na twee generaties Mirai voegt Toyota nu een tweede brandstofcelmodel aan zijn catalogus toe. Maar het is onwaarschijnlijk dat die naar Europa komt.

De oplossing mag dan veel kritiek krijgen van de ayatollahs van de batterij-elektrische auto, maar wij zijn geneigd te geloven dat als een fabrikant als Toyota, die het nooit bij het verkeerde eind heeft gehad, in waterstof blijft geloven, dat zo is omdat het potentieel reëel is. Maar dat is niet het debat van de dag. Het nieuws is dat een tweede brandstofcelmodel zich bij de Mirai voegen. En deze keer combineert Toyota zelfs twee van zijn paradepaardjes.

Crown

Het model in kwestie is de Crown. Onbekend in Europa, maar niet in de VS en China, is de Crown Toyota's topsedan, in Japan zeer gewild bij limousinediensten en captains of industry die een Lexus te opzichtig vinden. Nu hij aan zijn zestiende generatie toe is, zal hij verkrijgbaar worden in een waterstofversie. Beter nog, het zal ook mogelijk zijn om de brandstofcel te koppelen aan een hybride systeem, om het waterstofverbruik te verminderen, zoals bij een conventionele benzinehybride.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in