Peugeot plaagt (discreet) zijn nieuwe 5008

2mnd geleden | Quentin Pannaud

Na de 3008 is het tijd voor zijn grote broer! Peugeot geeft een voorproefje van zijn nieuwe Peugeot 5008 vooraleer deze definitief onthuld wordt in maart. Gezinnen mogen zich alvast verblijden...

De derde generatie van de bestseller Peugeot 3008 staat dit jaar bij de dealers. Om bij te blijven met nieuwe en hevige concurrenten (de huidige 3008 dateert van 2016), kruipt hij in een nieuwe huid en is zijn stijl gestroomlijnder dan zijn voorganger. Hij houdt het midden tussen een gezins-SUV en een coupé-SUV. En voor het eerst is hij verkrijgbaar met een elektromotor, die tussen 210 en 320 pk ontwikkelt en een actieradius van 527 tot 700 kilometer belooft, afhankelijk van de gekozen batterij. Er is ook een 136 pk sterke mildehybride beschikbaar.

Gezinsvriendelijke 5008

Nu zijn carrière op de goede weg zit, is het tijd voor Peugeot om ook zijn grote broer te onthullen: de 5008! Net als zijn verwant zal hij elektrisch of hybride zijn én een totaal nieuwe stijl introduceren, ook in het interieur met de toepassing van de nieuwe Panoramic i-Cockpit. Maar traditioneel is de 5008 vooral ontworpen voor gezinnen. De eerste video die Peugeot heeft vrijgegeven onthult dan ook zeven echte zitplaatsen, en vooral vijf onafhankelijke achterzitplaatsen (de 3008 heeft alleen een 60/40-bank). Hij zou zijn afkomst dus niet moeten verloochenen en net zo modulair en praktisch blijven als het huidige model. We moeten tot de officiële onthulling volgende maand geduld oefenen om alle definitieve details te weten te komen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in