Nissan Hyper Urban: de toekomstige elektrische Juke?

6mnd geleden | Nicolas Morlet

Op de Tokyo Motor Show, die op 25 oktober van start gaat, presenteert Nissan een reeks elektrische conceptauto's onder de noemer 'Hyper'. De eerste daarvan is - uiteraard - een SUV, waarachter wel eens de contouren van de volgende Juke zouden kunnen doorschemeren.

Futuristische lijnen, strakke trekjes, XXL-velgen met patronen die doorlopen tot in de banden. De concept Hyper Urban draagt alle kenmerken van een concept car. Tegelijkertijd, als de al te 'creatieve' attributen eenmaal zijn verwijderd, zou het wel eens de belichaming kunnen zijn van een toekomstige generatie Juke, die volledig elektrisch wordt. De positionering is al gedefinieerd: "De styling van de cross-over beantwoordt aan de verfijnde smaak van zijn potentiële gebruikers, zoals stedelijke of randstedelijke professionals die prioriteit geven aan duurzame ontwikkeling".

Duurzame ontwikkeling

Naast de mogelijkheid om externe elektrische apparaten (V2L) en zelfs een heel huis (V2H) van stroom te voorzien met behulp van de batterij, beschikt het concept ook over een interessant dashboard. Dit kan tijdens de levensduur van het voertuig worden bijgewerkt. Het kan worden vernieuwd om nieuwe technologieën toe te passen en regelmatige updates bieden "een nieuwe eigendomservaring die vele jaren meegaat". Bovendien kan het display worden aangepast aan de stemming van de eigenaar en kunnen de voorstoelen in de achterbank wegklappen, waardoor de ruimte precies een bank krijgt.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in