Nieuwe elektrische Fiat Panda bevestigd voor 2024

8mnd geleden | Nicolas Morlet

Het ziet ernaar uit dat de prijzenoorlog in de markt voor elektrische auto's hevig wordt: ook Fiat lanceert volgend jaar zijn betaalbaar compact model, zo heeft CEO Olivier François bevestigd.

Dacia, Citroën, Renault, Volkswagen en nu ook Fiat: allemaal hebben ze een elektrische auto "onder de 25.000 euro" gelanceerd. Of ze zijn van plan dat te doen, om zo de prijs van elektrische auto's te drukken, de belangrijkste klacht die het vaakst tegen elektrische auto's wordt geuit. De auto zou gebaseerd zijn op de Panda van de Italiaanse fabrikant en deelt waarschijnlijk zijn elektrische basis met de op til staande Citroën C3. Uiteindelijk zou het dus de productieversie moeten worden van de concept Centoventi zoals onthuld op het Autosalon van Genève in 2019. En hoewel nog steeds een concept, heeft de auto al een eigen configurator op de officiële website van Fiat.

Ook al is het geweldig dat kleine, betaalbare elektrische auto's zoveel belangstelling trekken van autofabrikanten, de prijssprong in vergelijking met verbrandingsmodellen blijft aanzienlijk. Een hybride Fiat Panda begint nu bijvoorbeeld bij 13.790 euro, wat al een behoorlijke inflatie is sinds de Covid-crisis. Voordien kon je immers een Panda rijden voor minder dan 10.000 euro.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in