Mini Countryman John Cooper Works 2024: 300 pk, geen stroom!

5mnd geleden | Laurent Zilli

Toen de Countryman afgelopen september werd onthuld, lichtte Mini eerst de elektrische versies toe en beloofde dat de verbrandingsversies later zouden komen. Later is nu. En de belofte is ingelost.

Mini had de elektrische aandrijflijnen waarmee de succesvolle cross-over zou worden uitgerust al aangekondigd, namelijk een enkele motor van 204 pk en een dubbele versie van 313 pk. En terwijl het vanzelfsprekend was dat het model ook met verbrandingsmotoren zou worden aangeboden, verscheen de versie met 170 pk een paar weken geleden op de configurator. Nu is de krachtigste versie aangekondigd.

John Cooper Works

We hebben vernomen dat Mini een John Cooper Works- of JCW-versie van de Countryman op de markt brengt. En hoewel recente geruchten suggereerden dat deze sportieveling een plug-inhybride aandrijflijn zou gebruiken, is dat niet het geval. De JCW vertrouwt volledig op een 'simpele' 2,0-liter-viercilinder die 300 pk en 400 Nm aan alle vier de wielen afgeeft. Helaas is dit iets minder dan de vorige generatie, maar tegenwoordig mogen we ons gelukkig prijzen dat er al een sportversie op benzine is, en dan ook nog eentje die geen accu's moet torsen. Vanafprijs? 54.950 euro.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in