Mini Aceman 2024: het kleine broertje van de Countryman krijgt vorm

3mnd geleden | Nicolas Morlet

Mini onthult zijn nieuwe compacte SUV, de Aceman, "over een paar maanden". Deze wordt een belangrijke verkooplocomotief voor het merk en onthult vandaag zijn eerste geheimen.

Met een lengte van 4,06 meter zal de Mini Aceman bijna even groot zijn als de Countryman van de eerste generatie (4,10 meter). Hij zal deze laatste dus kunnen vervangen in de garage van klanten die zich niet langer aangetrokken voelen tot de ernst en de robuustheid van de nieuwe generatie (4,43 meter). Het merk kondigt aan dat hij vijf personen en hun bagage aan boord zal kunnen nemen, met "veel ruimte aan boord in zo compact mogelijke buitenafmetingen".

Maar bovenal krijgt hij de zware taak om de Mini-vijfdeurs en Clubman te vervangen, die met de komst van de nieuwe elektrische Mini Cooper uit de catalogus zullen verdwijnen.

De Aceman gaat ook elektrisch. Hij heeft een 54,2kWh-batterij, identiek aan die van de nieuwe Cooper SE. De actieradius is nog niet bekend, maar zou logischerwijs iets lager moeten liggen dan die van de compacte auto, die een gehomologeerde actieradius van 402 kilometer voorlegt.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in