Lancia Ypsilon 2024: officiële foto's en lancering in Italië

2mnd geleden | Laurent Zilli

2 februari was een dag met een rode letter voor Lancia, want toen werd officieel de auto gelanceerd die het begin markeert van de Europese omschakeling van het bedrijf.

Natuurlijk sloeg de gloednieuwe Ypsilon eerst in eigen land zijn vleugels uit. Sinds vrijdag kunnen Italianen het model bestellen, om precies te zijn een van de '1 di 1906'-verzamelaarsmodellen, waarvan de interieurbekleding is ontworpen in samenwerking met Cassina, het topmeubelmerk. 1.906, het aantal versies dat geproduceerd zal worden, en natuurlijk het geboortejaar van Lancia.

Gezellig

Belangrijker voor de rest van Europa dan het openen van de orderboeken: Lancia maakte van de gelegenheid gebruik om de eerste officiële afbeeldingen te publiceren. En terwijl het exterieur van de auto al geen geheimen meer kende voor internetgebruikers, hebben we nu een uitgebreide foto van het interieur. Sobere, elegante lijnen, een verlichte schijf op het dashboard, twee schermen, een nieuwe interface voor het Sala multimediasysteem, de beroemde 'Tavolino' zakruimte en, op het eerste gezicht, een zeer verfijnde fluwelen stoelbehandeling: we kunnen niet zeggen dat dit alles te dicht in de buurt komt van een ander model van de Stellantis groep. Maar slaagt de kleine Lancia er echt in om een gezellige, pluchen sfeer aan boord te creëren? Dat zullen we te weten komen op 14 februari, wanneer we er persoonlijk mee kennismaken.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in