Komt er binnenkort een kleine, betaalbare elektrische Honda die ons de 'e' doet vergeten?

6mnd geleden | Nicolas Morlet

Op de Tokyo Motor Show onthulde Honda het Sustaina-C concept. Het is een stadsauto die ecologie en duurzaamheid bovenaan de agenda heeft staan, en niet alleen wat betreft de elektrische aandrijflijn.

Voor de Sustaina-C concept zet Honda opnieuw in op een neo-retro-uitstraling. Meer nog dan bij de stadsauto ‘e’, die in bepaalde opzichten deed denken aan de eerste Civic, doet het de kleine City herleven, een micro stadsauto die in de jaren 80 op de Japanse markt werd verkocht. De ronde koplampen, de driedeurscarrosserie en het rechte, aflopende ontwerp van de achterkant zijn daar allemaal een bewijs van. De achterklep is ook voorzien van een scherm om een boodschap door te geven aan de auto's achterop. Laten we hopen dat iedereen daar op de juiste manier gebruik van maakt...

Duurzaam concept

Natuurlijk wordt het concept aangedreven door een elektromotor. Maar het gaat veel verder dan dat. De carrosserie is bijvoorbeeld gemaakt van gerecycleerde acrylhars panelen. En bovenal, net als de City destijds, die een Motocompacto in zijn kofferbak kon meenemen, wordt de Sustaina-C vergezeld door de Pocket Concept, een miniscooter, ook elektrisch zoals het hoort, en nog compacter dan de Motocompacto. Perfect voor een mobiliteitsbehoefte die mikt op last mile in de stad.

Betaalbaar?

Honda heeft zijn plannen voor de Sustaina-C nog niet bekendgemaakt, maar het zou een interessante aanvulling op de huidige ‘e’ kunnen zijn. Met een beter doordachte prijspositionering - het grote nadeel van de ‘e’ - zou hij zich, wie weet, kunnen mengen in de strijd om betaalbare elektrische auto's.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in