Hyundai N Vision 74: van concept naar werkelijkheid?

11mnd geleden | Laurent Zilli

Volgens een artikel in een Koreaanse financiële krant staat Hyundai op het punt om de productieversie van een van de coolste concepten van 2022 te onthullen.

In juli 2022 vertelden we je al over de plannen van Hyundai om zijn sportieve N-label over te dragen op zijn elektrische Ioniq-gamma. En om wat meer aandacht te trekken, illustreerde de autofabrikant dit met een concept dat internationaal succes kende: de Pony Coupé Concept, ontworpen door Giugiaro en onthuld op het Autosalon van Turijn in 1974. Vandaag vernemen we dat deze concept wellicht binnenkort bij de Hyundai-dealers verschijnt.

De terugkeer van de Pony?

Het gerucht gaat dat de productieversie van de N Vision 74 al op 27 mei zou kunnen worden onthuld, tijdens een evenement dat "Pony Day" heet. En het is ook mogelijk dat dit nieuwe model Pony gaat heten, en in 2024 op de markt komt, vijftig jaar na de geboorte van de eerste Pony. Laten we eerlijk zijn, we kunnen niet zeggen dat dit voor ons Europeanen een belangrijke gebeurtenis is. Want hoewel we het model misschien hebben gekend, verdween het uit onze catalogi lang voordat Hyundai het vleiende imago kreeg dat het vandaag heeft. Maar voor het merk, en misschien voor Korea, verdient het model dat zijn wereldwijde verovering lanceerde, het om gevierd te worden. En voor ons is het een kans om een auto met een echt succesvolle Seventies-stijl op de weg te zien. En hoe zit het technisch? Het concept haalt zo'n 680 pk uit een elektrische aandrijflijn, die een grote batterij van 62 kWh met een brandstofcel combineert  Zal de uiteindelijke versie, nog steeds door Giugiaro, net zo ambitieus zijn? Het antwoord volgt op 27 mei.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in