Hyundai Kona elektrisch 2023: groene mobiliteit voor iedereen

1w geleden

De nieuwe Hyundai Kona is ontworpen met een elektrische architectuur als prioriteit, naast zijn hybride en verbrandingsvarianten. Dankzij deze nuance bereikt hij een opmerkelijke actieradius voor zijn klasse.

Met zijn sculpturale lijnen, led-strips en prominente wielkasten blijft Hyundai's kleine avonturier niet onopgemerkt. In vergelijking met de vorige generatie is de nieuwe Kona langer (+15 centimeter), breder (+2,5 centimeter) en heeft hij een homogener en verfijnder silhouet. Dit komt ook de passagiersruimte ten goede, die voor de achterpassagiers is verbeterd dankzij een 6 centimeter langere wielbasis. De bagageruimte bevindt zich nog steeds in het hogere middensegment van de categorie. Ze bedraagt 466 liter met de bank neergeklapt!

Hyundai Kona : flatterend getekend én uitgerust

Maar de Kona is niet alleen nuttig, hij is ook aangenaam. Aan boord oogt het design strak en vloeiend, met flatterende materialen en zachte kleuren die het licht binnenlaten. De uitrusting is uitgebreid vanaf de eerste uitrustingsniveaus. In het topsegment is er bijvoorbeeld een groot digitaal paneel voor informatie en entertainment voor de bestuurder, compatibel met Apple CarPlay en Android Auto en dat kan worden gekoppeld aan een premium audiosysteem van Bose. Voor de rest hebben comfort en veiligheid de keuzes van Hyundai gestuurd om alles te bieden wat je mag verwachten in een gezinscross-over.

Hyundai Kona EV : 490 kilometer actieradius!

Maar laten we overgaan tot het hoofdargument: de elektrische architectuur! De Hyundai Kona Electric is van meet af ontworpen met deze technologie in gedachten en kan batterijen met een grote capaciteit herbergen: 48,4 kWh voor de kleinste en 65,4 kWh voor de grootste. Dat is genoeg om 490 kilometer te rijden op één lading! Aan een snellader duurt het slechts 41 minuten om van 10 naar 80% te gaan.

Hyundai wil met deze nieuwe Kona elektrische mobiliteit toegankelijk maken, vanaf 43.499 euro inclusief btw.

Klik hier voor meer informatie.

(partner content)

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in