Hyundai KONA 2023: 5 facetten die het verschil maken

4mnd geleden

Hyundai zet zwaar in op zijn nieuwe KONA, gewoon omdat hij zoveel te bieden heeft!

1.  Eerst en vooral is hij elektrisch.

In de huidige autowereld is het ontwerp van de KONA behoorlijk origineel. In tegenstelling tot de meeste concurrenten is de KONA eerst ontwikkeld als elektrische auto, voordat hij werd aangeboden in benzine- en hybrideversies. Deze aanpak toont aan hoezeer Hyundai zich inzet voor elektrificatie.

2. Mobiele energiebron.

De elektrische KONA is niet alleen een voertuig, maar ook een mobiele energiebron dankzij de Vehicle-to-Load-functie (V2L). Hiermee kunnen elektrische apparaten van stroom worden voorzien of worden opgeladen. Deze praktische functie kan worden gebruikt binnen in het voertuig terwijl het rijdt, of aan de buitenkant met een V2L-adapter wanneer het voertuig geparkeerd staat. Het is een ideale oplossing voor het opladen van allerlei voorwerpen in de buitenlucht, zoals elektrische fietsen.

3. De KONA is verkrijgbaar in verschillende versies.

In benzine is er keuze tussen de 1.0 T-GDi (120 pk) en de 1.6 T-GDi (198 pk). De hybride versie is de 1.6 GDi met 141 pk. In elektrische modus biedt de KONA twee batterij-opties, voor een maximale actieradius van 514 kilometer volgens de WLTP-cyclus.

4. Geavanceerde en toch toegankelijke technologie.

Uitgerust met baanbrekende technologie verlegt de nieuwe KONA de grenzen van zijn segment. Met de Digital Key 2 Touch kan de auto worden vergrendeld, ontgrendeld of gestart via smartphones of smartwatches. Aan boord zorgen twee panoramische schermen van elk 12,3 duim voor een uitstekende leesbaarheid, terwijl 360°-camera's het parkeren vergemakkelijken. Het op afstand bedienbare intelligente parkeerhulpsysteem biedt een geavanceerde en praktische ervaring.

5. Gemakkelijk herkenbaar.

Het onderscheidende kenmerk van de KONA is de originele lichtstrip, die het avant-gardistische design benadrukt dat matuur is geworden ten opzichte van de vorige generatie. De KONA Electric is nu 4.355 millimeter lang en is gebouwd op een langere wielbasis, waardoor er meer ruimte is voor de inzittenden. Het koffervolume is met 30% toegenomen ten opzichte van de vorige generatie en de achterbank kan in drie delen worden opgevouwen (40/20/40). De intelligente elektrische achterklep vergemakkelijkt de toegang en opent automatisch wanneer de sleutel drie seconden lang wordt gedetecteerd. Aan de buitenkant geeft de horizontale lichtstrip over de hele breedte van de achtersteven de KONA een moderne en opvallende look, die onmiddellijk voor herkenning zorgt.

(partner content)

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in