Ford e-Tourneo Custom: chic en geconnecteerd

10mnd geleden | Stephane Monsin

Na de elektrische Transit Custom, onthuld in september, presenteert Ford zijn nieuwe bestelwagen voor personenvervoer: de e-Tourneo Custom, eveneens 100% elektrisch...

Enkele weken na de bestelwagenversie onthult Ford de e-Tourneo Custom, gewijd aan personenvervoer. Dit nieuwe model maakt deel uit van een plan om het gamma in 2024 uit te rusten met vier 100% elektrische bedrijfsvoertuigen.

Merkbare stijging van het bereik

Op basis van een gemeenschappelijke technische basis met de toekomstige Volkswagen Transporter (2024) biedt deze e-Tourneo plaats aan maximaal negen personen, verdeeld over drie rijen. De twee schuifdeuren zijn standaard, en kunnen optioneel met elektrische hulp worden uitgerust. De modulariteit is weldoordacht, zodat de drie centrale stoelen apart staan, en die achterin op rails, om de ruimte naar behoefte te maximaliseren.

Onder de motorkap ontwikkelt de elektromotor 160 kW en is hij gekoppeld aan een 74 kWh grote batterij. Op papier belooft Ford een bereik van 370 kilometer, met een oplaadtijd van 15 tot 80% in 41 minuten aan een snellader. Hij zit ook boordevol verbonden apparatuur, met een 12 duim groot digitaal instrumentenpaneel en een aanraakscherm van 13 duim dat compatibel is met Apple CarPlay en Android Auto. Aan hulpmiddelen en comfortfuncties is er geen gebrek, waaronder autonome rijassistentie, matrixkoplampen, een 360-gradencamera en een B&O-audiosysteem met 14 luidsprekers.

Met de neergang van de S-Max en Galaxy MPV's doet Ford met zijn nieuwe e-Tourneo Custom een beroep op gezinnen die op zoek zijn naar een chique en verbonden elektrische bestelwagen. Hij wordt medio 2023 bij de dealers verwacht.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in