Ford Maverick, de betaalbare pick-up

2j geleden

In de Verenigde Staten lost Ford de Maverick, een compacte pick-up (naar lokale normen!) met een hybride motor. Of hij ook naar Europa komt, is nog niet bevestigd.

 

Met een rijgedrag dat wenkt naar een SUV, dankzij de onafhankelijke achterwielophanging, is de nieuwe Ford Maverick bedoeld voor gezinsgebruik, zonder dat hij daarom het hardere labeur schuwt. Dit 5,07 meter lange voertuig, dat in het gamma van de Amerikaanse constructeur onder de Ranger staat, is zowel eenvoudig als robuust, maar niet wars van handigheden zoals bijvoorbeeld een stopcontact op 120 volt in het laadbed.

Onder de motorkap ligt een 2,5-liter-motor in combinatie met een elektrische aandrijflijn, die samen toppen op 194 pk. Het is ook mogelijk om te kiezen voor de 254 pk sterke 2.0-liter-Ecoboost. Met een laadvermogen van 680 kilogram kan de Maverick meer dan 900 kilogram trekken (1.815 kilogram met het Ecoboost 4K Tow Package). De pick-up, die in Mexico van de band rolt, wordt in Noord-Amerika verkocht vanaf omgerekend 16.500 euro. Een zeer concurrentiële prijs!

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in