Fiat Topolino, de Italiaanse verrassing

4mnd geleden | Laurent Zilli

We wisten al lang dat Fiat een eigen versie van de Citroën AMI in gedachten had. En net als bij Opel verwachtten we een simpele rebadging. Maar nee.

Het ongelooflijke succes van de Citroën AMI zal ook de andere merken van de Stellantis-groep ten goede komen. Op sommige markten verkoopt Opel sinds enkele maanden de Rocks-e, een kloon van de AMI, maar met een ander logo en enkele andere personalisatiedetails. Toen Fiat zijn plannen aankondigde om een elektrische micro-auto te lanceren onder de naam Topolino, verwachtten we onvermijdelijk dezelfde aanpak. Maar uiteindelijk is er meer aan de hand.

Zomer

Zoals je aan de enige gepubliceerde afbeelding kunt zien, krijgt de Fiat een eigen gezicht, duidelijk geïnspireerd op dat van de Fiat 500. De foto onthult ook wieldoppen in retrostijl, een oprolbaar canvasdak en deurkoorden. We zien ook een dashboard dat bedekt lijkt te zijn met een mooie stof. Is dit een 'normale' Topolino, een versie met accessoires, een gelimiteerde editie in AMI Buggy-stijl? Is het concept van perfecte symmetrie tussen voor- en achterkant hetzelfde als bij de Citroën, en hoe ziet hij er van achteren uit? Zal hij even betaalbaar zijn als de Franse auto? De antwoorden op al deze vragen worden bekend op uiterlijk 4 juli, wanneer deze schattige Fiat Topolino officieel wordt onthuld.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in