Fiat 500-familie frist zich op

3j geleden

De Fiat 500, 500 X en 500 L zitten in het nieuw. De uitrustingsniveaus, de kleuren en de interieurs zijn veranderd, terwijl de motoren beantwoorden aan de meest recente emissienormen.

De drie versies van de Fiat 500 zijn nu verkrijgbaar in vijf afwerkingsniveaus, elk met zijn eigen specifieke esthetiek. De nieuwe uitrustingsladder begint met de versie "Cult", die mikt op een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding, gevolgd door de "Connect", die een optimale connectiviteit wil bieden. Voor glamoureuze levensgenieters is er dan de "Dolcevita" die de jaren 50 wil doen herleven. Het aanbod wordt compleet gemaakt door de "Cross" (met SUV-trekjes), terwijl de "Sport" zich richt op een jong, dynamisch en onafhankelijk publiek.

Op het optiefront noteren we andere pakketten, zoals het Magic Eye Pack (verkrijgbaar op de uitvoeringen Connect en Cross) met parkeersensoren en een achteruitrijcamera. Daarnaast is er nog het NAVI-pakket en het ADAS-pakket met dodehoekdetectie en adaptieve cruisecontrol. De Cult, Cross en Sport kan je krijgen met het Comfort Pack, goed voor automatische klimaatregeling en verstelbare stoelen, en het Visibility Pack dat xenonkoplampen, elektrochromatische spiegels en schemer- en regensensoren bundelt. Tot slot is er nog het Style-pakket, beschikbaar op de Connect, dat aan de 500, chroomdetails, privacyglas en led's rondom toevoegt.

De nieuwe 500 is uitgerust met mildehybridemotoren van 70 pk of een 1,2 liter van 69 pk. Beide voldoen aan de Euro 6D-Final-norm die binnenkort van kracht wordt. In de 500X kan je kiezen uit twee Firefly-benzinemotoren - de 1,0-liter van 120 pk en de 1,3-liter van 150 pk - en twee Multijet-diesels: de 1,3-liter (95 pk) en 1,6-liter (130 pk). De 500L is leverbaar met de 95 pk sterke 1,4-liter-benzinemotor en een 95 pk sterke 1,3-liter-Multijet.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in