Elektrische auto's van Volkswagen verkopen niet zoals verwacht: fabriek moet productie terugschroeven

10mnd geleden | Nicolas Morlet

Volkswagen heeft halfslachtig toegegeven dat de verkoop van zijn elektrische modellen, met name de ID.4, achterblijft op de verwachtingen. Als gevolg daarvan is het merk gedwongen om de productie terug te schroeven en moet het zich aanpassen aan de dalende vraag.

Niet iedereen kan Tesla zijn. Terwijl de Model Y van de Amerikaanse autofabrikant zijn onverdroten succes over de hele wereld voortzet, heeft de auto die werd gepresenteerd als zijn meest serieuze concurrent het moeilijk. De ID.4 trekt duidelijk niet de massa aan, met verkoopcijfers die 30% onder de prognoses liggen. Dit is een zware klap voor Europa's grootste fabrikant, die kolossale bedragen heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van zijn ID-reeks.

Einde van contracten en uitstel van productie

Als gevolg hiervan had de fabrikant geen andere keuze dan het personeelsbestand in de fabriek in Emden, waar het model wordt geproduceerd, uit te dunnen. Manfred Wulff, hoofd van de ondernemingsraad van de vestiging, heeft aangekondigd dat bijna 300 van de 1.500 mensen met een contract voor bepaalde tijd in de vestiging in augustus niet worden verlengd. Voor anderen wordt het verlof mogelijk verlengd.

Bovendien is de productie van de ID.7, de nieuwe grote elektrische sedan die de Passat moet vervangen, "uit voorzorg" uitgesteld tot het einde van het jaar, hoewel aanvankelijk werd verwacht dat hij deze zomer in productie zou gaan.

Laten we hopen dat de komst van de gerestylde ID.3 en de zevenzitterversie van de ID.Buzz de verkoop van de elektrische auto's van het merk een boost kan geven.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in