Elektrische Mercedes EQA raakt 426 km ver

3j geleden

Het doek is gelicht van de 100% elektrische versie van de Mercedes GLA, de EQA. In de versie 250, met een 66 kWh sterke batterij, ontwikkelt hij een vermogen van 190 pk.

De Mercedes EQA ziet er toch een stukje anders uit dan de GLA. De aerodynamica werd gladder en aan de achterkant prijkt een lichtstrip. Verder werd de neus helemaal dichtgemaakt. Omdat de compacte elektrische cross-over 2.040 kg aantikt op de weegschaal, kreeg hij ook een sterkere ophanging.

De EQA wordt gelanceerd als 250, een cijfercode die staat voor een elektromotor van 190 pk en 375 Nm, gekoppeld aan een batterij van 66 kWh. Volgens Mercedes legt de EQA daar een autonomie van 426 kilometer mee voor volgens de WLTP-normen. Accelereren van 0 tot 100 km/u duurt niet langer dan 8,9 seconden, maar de top is wel begrensd tot 160 km/u.

Mercedes heeft in één adem ook de komst aangekondigd van een 4Matic met vierwielaandrijving. Die krijgt een tweede elektromotor achteraan. De EQA, die vanaf 52.576 euro (incl. btw) geprijsd is, beschikt over een aantal specifieke kenmerken zoals Electric Intelligence. Dat berekent de beste route rekening houdend met de beschikbare stroomreserve en de oplaadpunten.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in