Dit is de nieuwe Skoda Kodiaq, zonder camouflage

3w geleden | Laurent Zilli

De volledig nieuwe Skoda Kodiaq staat eindelijk in de startblokken. Op het menu: een nieuwe look, nieuwe comforttechnologieën en een onwrikbare trouw aan verbrandingsmotoren.

Tien maanden geleden kregen we de kans tot een eerste kennismaking met de Skoda Kodiaq. We zagen hem zonder camouflage, maar we konden er vooral ook in plaatsnemen en hem kort testen. We waren nog nieuwsgieriger naar de toekomst van dit veelbelovende model. Nu is de bestverkochte gezinsauto van het merk terug in een tweede generatie, wat bevestigt dat Skoda hogerop is geklommen binnen de VW-groep. De nieuwe look is statiger dan ooit, met een dynamischere achterkant. Ook de presentatie van het interieur weerspiegelt de toegenomen ambities. Kwaliteit, technologie en een pluchen ambiance: de Kodiaq heeft oog voor detail.

Technologie op topniveau


Maar het is vooral op technologisch vlak dat de stap naar het hogere segment het duidelijkst is. In het bijzonder zijn er twee accessoires: de nieuwste generatie intelligente Matrix LED-koplampen en de DCC-gestuurde ophanging, waarvan we al onder de indruk waren toen we deze voor het eerst uitprobeerden. We konden echter maar één rijmodus testen. Is de Skoda Kodiaq klaar om het succes van zijn voorganger te herhalen? We zullen zien wie er komt bovendrijven, maar in elk geval doet hij er alles aan om trouw te blijven aan de klassieke motoropstelling: 140 of 204 pk op benzine, 150 of 193 pk op diesel of 204 pk als oplaadbare hybride, er is echt voor elk wat wils. Prijzen vanaf 45.695 euro.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in