De nieuwe Suzuki Swift komt eraan

6mnd geleden | Nicolas Morlet

Op de Tokyo Motor Show presenteert Suzuki zijn gloednieuwe generatie Swift, de zevende al die onze oevers aandoet. Hoewel het getoonde model officieel nog een concept is, komt het toch heel dicht in de buurt van hoe het productiemodel er gaat uitzien.

Als we de enige afbeelding mogen geloven die door de fabrikant is onthuld, is de auto alleen maar concept bij naam, waarschijnlijk om klanten te laten wachten tot de daadwerkelijke lancering van het model, waarvan de datum nog niet is onthuld. Het nieuwe model bouwt voort op de 'good looks' van het huidige model, onverwijld de inspiratie voor het ontwerp van de radiatorgrille en de koplampen, maar brengt een frisse wind mee voor de aanpak van de achter- en zijkanten. Hij behoudt ook de tweekleurige carrosserie, met een contrasterend zwart dak dat ook op de productieversie te vinden moet zijn.

Hybride, maar welke?

Uiteraard geeft Suzuki in dit stadium nog geen technische gegevens vrij. Wel weten we dat de Swift een hybride aandrijflijn krijgt, maar van welk niveau? Wordt het een microhybride op 12 volt zoals het huidige model? Of eerder 48 volt, zoals op de Swift Sport? Of zelfs een full hybrid aandrijflijn zoals op de Vitara? Het antwoord volgt op 25 oktober, wanneer de Tokyo Motor Show zijn deuren opent.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in