Suzuki Vitara: eenvoudig plezier voor een geweldige prijs

6mnd geleden

Altijd paraat zet de Vitara zijn loopbaan als gezinsvriend voort. Zijn lange carrière wordt verklaard door zijn vasthoudendheid wat betreft basiskwaliteiten en zijn nee tegen het overbodige, wat overal elders de prijzen opdrijft.

Het moet gezegd, de Vitara heeft de tijd gehad om uit te zoeken wat essentieel is en wat niet. Per slot van rekening is zijn stamboom een van de oudste in een categorie die hij vertegenwoordigt sinds... 1988! Destijds was de SUV een zaak voor specialisten en was de keuze voor zo'n voertuig echt een manier om je te onderscheiden van de massa.

Uiteindelijk is er niet veel veranderd. Ook vandaag de dag onderscheidt de Vitara zich door zijn eenvoud, in een wereld van SUV's die zich heeft laten meeslepen in een race om uiterlijk vertoon, gewicht, gadgets en vermogen. En zo eindig je met prijzen die net zo opgeblazen zijn als de ontwerpen. Maar niets van dat alles hier!

Suzuki Vitara: onder 20.000 euro

Op dit moment is er, dankzij kortingen zoals alleen Suzuki ze nog uitdeelt, al een Vitara voor minder dan 20.000 euro. Het moet gezegd dat dit een regelrechte uitzondering is geworden voor een gezinswagen die een kleine stam de wereld rond kan brengen.

Al even uitzonderlijk is het gewicht van deze 4,17 meter lange familie-SUV. Het gewicht is opmerkelijk binnen de perken gehouden dankzij het chassisontwerp en de beslissing om hem niet te overladen met onnodige uitrusting. Dat wil niet zeggen dat de Vitara genoegen neemt met het minium minimorum. Integendeel. Zaken als adaptieve cruisecontrol, dodehoekbewaking, actieve rijstrookassistent, automatische koplampen en ruitenwissers, een geconnecteerd multimediasysteem met Apple CarPlay en Android Auto, en zo kunnen we nog wel even doorgaan: alles wat in 2023 essentieel is, is aanwezig. Maar desondanks blijft de Suzuki Vitara 'light': 1.200 kilo. Waarom dat telt?

Brandstofefficiëntie

Tegenwoordig is dat belangrijk, want lichtheid staat garant voor zuinigheid en energie-efficiëntie. In de Full Hybrid-versie, met een systeem dat in totaal 135 pk ontwikkelt, legt de Suzuki Vitara een WLTP-waarde voor van 5,3 liter per 100 kilometer. Uit ervaring weten we dat hoe lichter een voertuig is, hoe dichter het theoretische brandstofverbruik bij de werkelijkheid ligt.

Laten we tot slot één argument niet vergeten, misschien wel het meest essentiële in onze ogen: lichtheid zorgt ook voor meer rijplezier. Toch als je een voertuig in handen hebt dat gebouwd is op een goed ontworpen chassis. En bij Suzuki weten ze daar alles over! Hoeveel voertuigen je ook uitprobeert, het is altijd een plezier om achter het stuur te kruipen van een eenvoudige, authentieke auto als de Vitara, die steeds de indruk geeft veel meer te bieden dan het technische rapport doet vermoeden. Overtuig uzelf...

Klik hier voor meer informatie.

(partner content)

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in