De elektrische Mini Cooper SE cabriolet kost meer dan 60.000 euro!

9mnd geleden | Nicolas Morlet

Omdat de elektrische Mini een groot succes is, komt het merk nu ook met een cabrioletversie. Deze zal slechts in een beperkte oplage van 999 stuks worden aangeboden, en zal een aardig bedrag kosten door zijn exclusiviteit.

Op basis van de Mini Cooper SE-driedeurs zal deze cabrioletversie logischerwijs technisch identiek zijn. De motor met 184 pk wordt aangedreven door de bescheiden batterij van 32,6 kWh, die de actieradius beperkt tot 201 km volgens de WLTP-homologatiecyclus. Deze auto leent zich voor zonnige ritten, perfect als vervoermiddel in het buitenverblijf in Het Zoute of Monaco, hoogstwaarschijnlijk zijn habitat gezien zijn prijs: meer dan 60.000 euro!
 
Goed uitgerust, gelukkig
 
Gelukkig is voor deze prijs alles standaard geleverd, van de verwarmde stoelen tot het nappalederen stuurwiel, om nog maar te zwijgen van de adaptieve cruisecontrol en de multimedia. De twee kleuropties (wit of zwart) worden verrijkt met bronzen details en exclusieve 17-duimsvelgen. De softtop met Britse vlag kan tot 30 km/u elektrisch worden neergeklapt.
 
In afwachting van de toekomstige MG Cyberster en Polestar 6 is deze Mini ook erg exclusief: het is voorlopig de enige elektrische cabriolet op de markt (als we de Fiat 500e, die meer een open dak heeft dan een echte cabriolet is, buiten beschouwing laten).

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in