De Suzuki Jimny-vijfdeurs wordt geëxporteerd

6mnd geleden | Laurent Zilli

De vijfdeurs-Jimny, die begin 2023 werd gelanceerd, is zo succesvol dat het merk eindelijk van plan is om hem in verschillende delen van de wereld beschikbaar te maken. Ook Europa? Op één voorwaarde...

Deze kleine Japanse SUV heeft een nogal ongebruikelijke parcours afgelegd, want deze vijfdeursversie, met 34 centimeter verlengd, wordt exclusief door Marutti Suzuki in India geproduceerd en in de regio op de markt gebracht. Als eerste vrucht van zijn succes, is besloten dat hij binnenkort ook verkocht zal worden... in Japan. De fabrikant is ook al van plan om hem naar Afrika en Latijns-Amerika te sturen. En wij dan? Het is mogelijk, maar Europa heeft natuurlijk zijn eigen regels op het gebied van uitstoot. Daarom is de driedeurs-Jimny in bescheiden aantallen verkocht in Europa.

Suzuki Jimny EV of hybride

Er is echter altijd sprake van geweest om uiteindelijk een hybride versie van de Jimny aan te bieden. En onlangs publiceerde de fabrikant een teaserafbeelding van wat zeer waarschijnlijk een elektrische Jimny wordt. Deze versie moet worden onthuld wanneer het model, dat sinds 2018 in productie is, een update krijgt. Zou dit de kans zijn voor Europa om wat meer Jimny te verkrijgen, en dan in het bijzonder deze charmante vijfdeursversie? We hopen het, want het is moeilijk te begrijpen waarom de fabrikant zichzelf een enorm verkooppotentieel zou ontnemen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in