De Porsche Macan binnenkort verboden in Europa

4mnd geleden | Laurent Zilli

De bestseller van het Duitse merk wordt vanaf volgend voorjaar niet meer verkocht in Europa, en niet om de reden die je zou denken.

De lancering van de gloednieuwe 100% elektrische Porsche Macan is nog maar een paar weken van ons verwijderd. Helaas geldt hetzelfde voor het einde van de Europese carrière van de huidige Macan met verbrandingsmotor. De orderboeken gaan hier in het voorjaar definitief dicht, want vanaf 1 juli 2024 is het ten strengste verboden om hem nog te verkopen in de Europese Unie. En nee, dat heeft niets te maken met elektrische aandrijvingen.

Cyberbeveiliging

De huidige Macan is namelijk zo'n tien jaar geleden ontworpen en gelanceerd, en in de tussentijd heeft de Europese Unie de normen voor cyberbeveiliging aangescherpt waaraan onder andere auto's moeten voldoen. Deze standaarden zijn bedoeld om te voorkomen dat hackers kunnen inbreken in bepaalde voertuigsystemen of er zelfs de controle over kunnen overnemen. Porsche legt uit dat het veel te complex en duur zou zijn om de 'oude' elektronische architectuur van de Macan aan te passen aan deze standaarden. En hoewel het aanvankelijk de bedoeling was dat de vertrouwde Macan en zijn gloednieuwe elektrische versie enkele jaren naast elkaar in de catalogus zouden staan, zal dat uiteindelijk niet het geval zijn. Tenminste niet in Europa, want Porsche's 'kleine' SUV zal op andere markten verkocht blijven worden, in ieder geval tot 2026.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in