De Mercedes Vision One Eleven: een eerbetoon aan het verleden dat de toekomst verkent

10mnd geleden | Laurent Zilli

De nieuwste conceptauto van Mercedes verkent geavanceerde oplossingen, maar met een retrogevoel. Het is een idee dat zowel poëtisch als betekenisvol is.

Wie bekend is met de geschiedenis van deze auto, zal niet verrast zijn door zowel het uiterlijk als de naam van deze concept. De Vision One Eleven is natuurlijk een directe verwijzing naar de legendarische C111, een experimentele auto waarmee Mercedes in de jaren 60 en 70 veelbelovende technische oplossingen verkende, zoals de wankelmotor en de turbodiesel. De nazaat van de C111 is niet alleen een esthetisch eerbetoon, maar ook een laboratorium. Zijn onderzoeksgebied is deze keer natuurlijk elektrische aandrijving.

De motor en batterijen van de toekomst?

Naast de multimedia-interfaces en de rol van verhoogde realiteit, die zullen worden bestudeerd door een interieur met een uiterlijk dat nogal '8-bit' oogt, zal de One Eleven vooral oplossingen testen die momenteel ongekend zijn in de auto-industrie. Ten eerste de axiale fluxmotor. Volgens Mercedes haalt die maar 30% van het gewicht en de grootte van de radiale motor die tegenwoordig in alle elektrische auto's zit, tegenover hetzelfde vermogen natuurlijk. Deze axiale motor zal worden aangedreven door vloeistofgekoelde batterijen met cilindrische cellen (momenteel zijn ze plat). Het grootste voordeel van deze op de F1 geïnspireerde oplossing zouden de prestaties zijn. Mercedes wijst er verder op dat de motor wordt ontwikkeld door een Brits bedrijf en dat het onderzoek naar de batterijen wordt uitgevoerd door de sportwagendivisie van Mercedes-AMG. 100% Europees dus. Het valt nog te bezien of de One-Eleven, net als de C111, een reeks snelheids- en andere records zal vestigen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in