De Hyundai Ioniq 5 gaat Taycan achterna

3j geleden | Nicolas Morlet

Volgend jaar lanceert Hyundai de Ioniq 5, een elektrische sedan die is afgeleid van de EV45-concept uit het najaar van 2019. Het definitieve model is nog niet onthuld, maar we weten vandaag wel al iets meer over zijn technische gegevens. En we hebben redenen om ongeduldig te zijn!

Van het platform dat de Hyundai-Kia-groep speciaal voor elektrische auto’s heeft ontworpen, wordt de Ioniq 5 hun eersteling. Met een lengte van 4,64 meter, zal de auto minder compact zijn dan de vorm doet vermoeden. Bijzonder is dat de elektrische architectuur een spanning van 800V aankan - twee keer het gebruikelijke vermogen van een elektrische auto en tot vandaag enkel gebruikt door de Porsche Taycan!

Die hoge spanning maakt zeer hoge laadvermogens mogelijk, vermoedelijk tot 270 kW. Zo kan je 80% van het rijbereik herwinnen in slechts 18 minuten. De autonomie, geraamd op 450 kilometer, wordt volgens Hyundai een van de sterke punten van de Ioniq 5. Het model wordt gelanceerd met een batterij van 58 kWh die twee motoren met een gecombineerd vermogen van 313 pk aandrijft.

Wil je nog 100 kilometer extra autonomie? Dan moet je de later voorziene batterij van 73 kWh hebben. Een leuk weetje nog is dat de auto wordt uitgerust met zonnepanelen op het dak.

We verwachten meer nieuws en details over de Ioniq 5 in de komende weken.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in