Dacia kondigt prijzen aan voor de nieuwe Spring

3w geleden | Laurent Zilli

Het Roemeense merk verstevigt zijn positie als prijskampioen door de prijzen van zijn kleine elektrische Spring bekend te maken. In tegenstelling tot de huidige trend dalen ze.

Dit is in ieder geval zo voor de versie Essential Access, die natuurlijk vrij basic is. Toegegeven, hij wordt geleverd met alle noodzakelijke rijhulpmiddelen, zoals actieve rijstrookassistentie, cruisecontrol, achteruitrijsensor en verkeersbordherkenning, maar airconditioning is niet standaard. De motor is een bescheiden (maar voldoende) 45 pk. Vanafprijs: 16.990 euro, wat spotgoedkoop is voor wie zijn eerste stappen wil zetten in de wereld van de elektrische mobiliteit. Voor de best uitgeruste versie Extreme en de 65pk-motor moet je rekening houden met een prijs van 19.990 euro, exclusief de weinige opties die worden aangeboden.

Made in China

Kortom, de prijzen zijn zeer aanlokkelijk, vooral voor een kleine elektrische auto die oneindig veel logischer is dan een batterij-aangedreven monster van meer dan 2.500 kilo. We staan dus allemaal te popelen om de Spring in handen te krijgen zodra de bestellingen op 8 april opengaan (voor levering na de zomer), maar er is één probleem. De Dacia Spring wordt gemaakt in China en Europa heeft de douane al gevraagd om "nota te nemen" van het feit dat Chinese elektrische auto's de Unie binnenkomen, waarbij ze zich het recht voorbehoudt om met terugwerkende kracht extra belastingen te eisen als er een beslissing volgt. Een groot obstakel voor de ontwikkeling van een auto die zeer lovenswaardig is.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in