België krijgt eerste Tesla Model Y in augustus

2j geleden | Nicolas Morlet

Eindelijk! Het wachten voor de fans die reikhalzend hebben uitgekeken naar de Model Y is voorbij. Volgende maand arriveert de compacte SUV in België.

De Tesla Model Y gaat in augustus eindelijk de Europese wegen op. Voor fans van het merk en potentiële kopers van dit langverwachte model komt er nu een einde aan een wachttijd van bijna meer dan twee jaar.

 

Meer nog dan de Model 3, waarmee de auto zijn techniek deelt, zal de Model Y de verkoop van de Amerikaanse fabrikant een boost geven. De compacte SUV komt uit in het populairste segment van Europa en krijgt een handige hatchbackkoffer die de sedan niet heeft.

 

Gemaakt in China

 

De Model Y wordt aangeboden in twee versies. De Long Range, met 351 pk en tot 505 kilometer autonomie arriveert als eerste in ons land, later volgt nog de Performance met 462 pk, een verlaagd chassis en 480 kilometer rijbereik voordat hij aan het stopcontact moet. De prijs van de eerste bedraagt 63.000 euro, de tweede 70.000 euro.

 

Tot de Gigafactory in Berlijn operationeel is, zullen de eerste modellen voor Europa uit de Chinese fabriek van het merk in Sjanghai komen, zodat de beloofde termijnen voor de klanten niet in het gedrang komen. De opening van de Duitse vestiging, die door verschillende vertragingen is geplaagd, staat nog steeds gepland voor het einde van dit jaar.

 

Tesla wijst er ook nog eens fijntjes op dat de Model Y in zijn cabine is uitgerust met een HEPA-filter "van medische kwaliteit". Hypochonders hoeven dus niets te vrezen van virussen in het ventilatiesysteem.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in