Autosalon van Genève 2023: geen Mercedes en geen BMW

6mnd geleden | Laurent Zilli

Na een afwezigheid van vier jaar en de oprichting van een 'franchise' in Qatar keert het autosalon van Genève volgend voorjaar eindelijk terug naar zijn thuisbasis. Maar we beginnen ons vragen te stellen bij de lijst met aanwezigen...

Het was de populairste autoshow van Europa. Decennialang de plek om de nieuwste creaties van prestigemerken te zien, of de modellen die voorbestemd waren om de markt op zijn kop te zetten. Genève was hét autosalon, totdat een welbekend verhaal over een virus ervoor zorgde dat het in maart 2020 op het allerlaatste moment werd afgelast. Van 26 februari tot 3 maart keert het evenement terug naar het Palexpo in Genève. Het viert zijn 100ste verjaardag en hoopt zijn oude glans terug te vinden. Maar het ziet er niet goed uit.

Autosalon: veel afwezigen

Zoals we weten, zijn autofabrikanten steeds terughoudender om nog te investeren in een aanwezigheid op een 'ouderwetse' show. We hebben dit gezien in Parijs, Frankfurt/München en de verandering van organisator voor het autosalon van Brussel. Genève is geen uitzondering op de regel, want de lijst met afwezigen blijft groeien. Audi en VW hadden hun deelname al afgezegd en andere merken in de groep (Skoda, Cupra en Porsche) houden het nog steeds in beraad. Deze week kondigden BMW en Mercedes dan aan dat ze niet opdagen. Met nog vier maanden te gaan voordat de show begint, is er nog geen beslissing genomen over de veertien merken van Stellantis, die onlangs besloten niet naar CES in Las Vegas af te zakken. Er zijn dus niet veel traditionele merken meer over, behalve Renault, dat net heeft aangekondigd dat het trouw zal blijven aan al zijn gebruikelijke shows. Tot slot kijkt Genève naar het oosten voor redding. Het zou dus kunnen dat wat ooit de topklassebeurs bij uitstek was, vervelt tot een soort... Chinees autosalon.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in